Nämä ovat Pariisin 13 parasta bistroa.

"Sinun on aina työskenneltävä korkeimmalla kykytasosi. Kun ajat ovat upeita ja ravintolat jumiutuvat, jotkut ravintolat ovat huolimattomia ja pitävät asioita itsestäänselvyytenä. Älä koskaan ota asioita itsestäänselvyytenä."

Kokeile Pariisin parhaita ranskalaisia ​​ruokia viehättävässä kahvilassa, jossa tarjoillaan pihvi-perunoita, sipulikeittoa ja paljon muuta.

Kuvittele Pariisi ilman kaupungin kuuluisia bistroja. Nämä kodikkaat, vieraanvaraiset ja kohtuuhintaiset laitokset ovat pitkään olleet ranskalaisen ruokailuperinteen keskipisteessä. He ovat vastuussa tällaisten herkullisten gastronomisten klassikoiden, kuten pihviperunoiden, pot-au-feun ja soupe à l’oignonin, maailmanlaajuisesta levittämisestä.

Kuitenkin viime vuosikymmeninä klassinen bistro on ollut piirityksen kohteena, koska makumme perinteiseen keittiöön on haalistunut nouvelle-keittiön hyväksi. Viime aikoina pariisilaiset ovat löytäneet uudelleen bistron mukavuuden, mutta lisäetuja ovat luonnolliset viinit ja huolellisesti hankitut tuotteet.

Sekä uudet että vakiintuneet bistrot, jotka olemme valinneet tänne, erottuvat muista ranskalaisista ravintoloista ja brasserioista rennon tunnelmallaan ja herkullisella ruoalla. Hanki itsellesi kir ja paikka juhlaan; päivän erikoistarjoukset odottavat.

Ravintola Paul Bert – Tunnetaan nimellä “Le Bistrot”

Joten mitä tässä antaa? On yleisesti tiedossa, että Bistrot Paul Bertin pihviperunat ovat legendaarisia. Tämä Pariisin 11. kaupunginosassa sijaitseva ravintola on ollut suosittu jo jonkin aikaa, ja oikeutetusti. Siinä on kaikki oikean bistron tunnusmerkit: laattalattiat, nahkaiset juhlat ja liitutaulumenut. Annoimme sille ykköspaikan erityisten yksityiskohtien vuoksi, mukaan lukien ilmaiset gougèret, joita voit syödä odottaessasi.

Mistä tiedän mitä hankin? Suuresta koostaan ​​huolimatta Grand Marnier -souffléa ei ole tarkoitettu jaettavaksi kahden ihmisen kesken.

Arlots, Les

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Yllättävää kyllä, koska Les Arlots avattiin vuonna 2016 eräänlaisessa ei-kenenkään maassa Gare du Nordin ja Barbèsin välissä, se on onnistunut valloittamaan meidät kastike-soseella (tai makkaralla ja soseella). Vanha sijainti on edelleen paikka mennä, vaikka omistajat Thomas Brachet ja Tristan Renoux ovat avanneet viereisen bistro-baarin Billilin.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Kaikkien katseet ovat makkarassa. Toisella vierailullasi tilaa chou farci tai karamellisoitu naudan poski.

Kahvila Uuden kaupungintalon lähellä

Joten mitä tässä antaa? Tämän suositun Left Bank -kahvilan sinkkibaarista et löydä katkeraa espressoa, vaan harvinaista luonnonpunaista Auvergnesta. Vain ulkonäöltään Café de la Nouvelle Mairie on päivätty. Ruokalistalla on paljon perinteisiä ruokia, mutta sesonkiaikana on myös kevyempiä vaihtoehtoja, kuten ricotta perintötomaattien kera.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Ruokia, kuten bulots-majoneesi ja poireaux-vinegrette, ei pidä jättää väliin.

Cadore tai Le Cadoret

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Tämän suhteellisen uuden Buttes-Chaumontin kahvilan viinilistalla on runsaasti Pét-Natia ja Jura-pulloja. Heidän menunsa on yksi kiehtovimmista tällä listalla rohkeiden makujen ja yksinkertaisen valmistuksen vuoksi. Ruokalistalla on päivittäin noin viisi erilaista alkuruokaa ja kolme erilaista pääruokaa, mutta se vaihtelee hieman päivittäin.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Vasikanpään ravigote yllättävän pippurisessa kastikkeessa.

Pharamond

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Vaikka tässä kauniissa Belle Époque -ravintolassa ei ole juurikaan tapahtunut muutoksia sen jälkeen, kun se avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1832, laitos nauttii hurjasta renessanssista 1930- ja 40-lukujen ilmaantumisen ansiosta. Hinnat ovat edullisia ja annokset antelias. Vuoristoisia ranskalaisia ​​annoksia tarjoillaan monenlaisten suolaisten täytteiden, kuten andouillette ja moules marinières, kera, kun taas profitrooleja kastellaan suklaakastikkeessa. Älä odota pääseväsi sisään heti, vaan tuo ruokaa.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Naudan bourguignon, jonka puolella on coquillettes ja gratin dauphinois.

Jean-Baptiste Le Jourdain

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Le Jourdainin nuori, omistautunut henkilökunta on viiden vuoden aikana kehittänyt kaavan uudenlaisen naapuruston bistroon. Iltaisin voit nauttia todella kekseliäisistä ja mereneläviä sisältävistä aterioista jaettavaksi, kun taas lounaalla voit nauttia yhdestä Pariisin edullisimmista menuista (kolme ruokalajia hintaan 19 €). He ovat myös asiantuntijoita yhdistämään viinejä luonnollisiin ruokiinsa.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Tarjoile niin monta ruokaa kuin pöytään mahtuu, kuten simpukoita mausteisessa sianlihakeitossa, ihraan käärittyä punajuurta ja turska cevicheä.

Mermozille

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Aivan Champs-Élysées’n tuntumassa sijaitsevasta Le Mermozista on tullut modernin bistrokulttuurin ikoni, joka tuo kaupungin itäisten kaupunginosien tunnelman kaupungin vauraampaan osaan. Kaikki ruoat, olivatpa ne tarkoitettu jaettavaksi tai nautittavaksi yksin baarissa, huokuvat hienostuneen hienostuneisuutta. Tämä ei ole täyttävää ruokaa.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Simpukat, jotka on koristeltu vuodenaikojen vaihteluilla, kuten tomaatti- ja pekonikonsommélla tai korianterilla ja sokeroidulla sitruunalla.

Missä? 16 Osoite: 8 Rue Jean Mermoz

Burgundin viinirypäleistä hienoimmat

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Tämä pariisilainen kahvila tarjoilee aitoa burgundialaista ruokaa ja on Aux Bons Crusin vanhempi sisarus (jonka sama tiimi otti haltuunsa tänä vuonna). Sen puupaneloitu ruokasali on suoraan toisesta ajanjaksosta, mikä eroaa yleisesti rennon yleisön kanssa, mutta lisää ravintolan vertaansa vailla olevaa tunnelmaa ja aitoutta.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Kanaa viinikastikkeessa ja rommikakussa tai coq au vin.

Baratin, Le

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Le Baratin, yksi ensimmäisistä bistroista, jotka ovat perustaneet kultin, ja edelleen yksi suurimmista, fanien, kuten Pierre Hermé ja Anthony Bourdain, kanssa. Vaikka ravintola on yhä suositumpi turistien keskuudessa, se on kuitenkin naapuruston tuntua kokki Raquel Carenan vieraanvaraisuuden ja erinomaisen keittiön ansiosta.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Hitaasti kypsennetyt lihat ja elinlihat, naudanlihakonfittina punaviinikastikkeessa tai mureaa fraise de veaua tomaattien ja kapriksien kanssa.

Ajattelijat eli Les Philosophes

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Omistaja Xavier Denamurin intohimoinen omistautuminen vain “le vrai fait maison” -ravintolaan erottaa hänen ruokapaikkansa. Tämä tarkoittaa, että käytät vain luonnonmukaisia, kestäviä ainesosia (tilalta, jotka on nimetty valikossa) ja valmistat kaiken alusta alkaen. Huolimatta keskeisestä sijainnistaan ​​Marais’ssa, Les Philosophesin ilmapiiri on lämmin ja vieraanvarainen.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Aloita rilletteillä ja siirry confit ankankoiviin saadaksesi vakavaa lihaisuutta.

Kahvila Jeanin kanssa

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Bistronomian pioneerin Stéphane Jégon baskikahvilan pääruoat maksavat noin 40 euroa, joten se on enemmän hemmottelua, ellet tule nauttimaan keskipäivän keitosta. Itse asiassa hyödyt ovat paljon suuremmat kuin kustannukset. Ravintolan sisustus ja keittiö ovat pysyneet pääosin ennallaan siitä lähtien, kun hän otti hallintaansa vuonna 2004 (ajattele: paljaat pöydät ja juhlat) (ris de veau, kanapaisti, hitaasti kypsennetty naudan posket, villisika). Tee varauksesi etukäteen.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Jälkiruoka maineikas riisivanukas.

12-vuotiaat talot (Chez La Vieille)

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Amerikkalainen kokki Daniel Rose on ironinen, joka muutti pelin Chez La Vieillessä. Les Hallesissa ja lähiympäristössä tapahtuneista muutoksista huolimatta ravintola kantaa edelleen alkuperäisen kokkinsa Adriennen nimeä, joka tunnettiin “vanhana naisena” huolimatta siitä, että hän oli vasta 25-vuotias aloittaessaan työskentelyn keittiössä. .

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Blanquette de veau paahdetuilla kanin munuaisilla.

Relais Comptoir

Ja mikä sopimus tarkalleen ottaen on? Yves Camdeborde, Stéphane Jégon ystävä ja inspiroija, jota pidetään laajalti bistronomian luojana, ansaitsee paikan millä tahansa pariisilaisilla bistroilla. Hänen bistronsa Hôtel Relais Saint-Germainissa ei ehkä ole erityisen innovatiivinen nyt, mutta se oli yksi edelläkävijöistä, joka inspiroi lukemattomia muita seuraamaan esimerkkiä. Illallismenun hinta on kiinteä, joten paras vaihtoehto on ruokailla täällä lounaan aikana.

Mitä minun pitäisi tarkalleen hankkia? Helppoja reseptejä, jotka korostavat ainesosien tuoreutta. Hanhenmaksa ja escargot ovat aina tervetulleita.

Katso tarina 30 vuotta sitten

"Etsi, mikä on kuumaa, löydä mikä on juuri avattu ja etsi sitten viikon huonoin arvostelu.
On niin paljon opittavaa, kun katselee ravintolaa, joka on täysin hermostunut ja saa huonon kokemuksen. Mene ja katso se itse."

Meidän jatkuva kokkimme

Miki Kurkela

Ravintola Mechen keittiötä johtaa Miki Kurkela, joka voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2012, mutta voitti myös kilpailun sinä vuonna.

"On yleinen väärinkäsitys, että ravintolat tienaavat paljon rahaa. Se ei ole totta. Jos tarkastellaan ehkä maailman huippukokkia tai ainakin rahallisesti, se on kuin Wolfgang Puck, mutta hän tienaa yhtä paljon rahaa kuin keskiverto ruma investointipankkiiri."