Mikä on ravintolabistro?

"Sinun on aina työskenneltävä korkeimmalla kykytasosi. Kun ajat ovat upeita ja ravintolat jumiutuvat, jotkut ravintolat ovat huolimattomia ja pitävät asioita itsestäänselvyytenä. Älä koskaan ota asioita itsestäänselvyytenä."

Joskus sen sijaan, että valmistaisimme aterioita kotona, jokainen meistä nauttii viettämästä aikaa läheisten ihmisten kanssa syödessämme sen sijaan ruokaravintolassamme. Koemme usein lämpimämmän vastaanoton bistroissa kuin ravintoloissa, koska ne ovat kuuluisia herkullisen ruoan tarjoilusta ja kodikkaan tunnelman ylläpitämisestä. Oletko kuitenkin koskaan huomannut olevasi utelias ravintolan ja bistron tärkeimmistä eroista? Saatat saada anteeksi, että pidät tätä paikkaa ravintolana, koska se tarjoaa ruokaa ja juomia ja houkuttelee asiakkaita, mutta näiden kahden välillä on keskeinen ero, jonka avulla voit tehdä oikean johtopäätöksen siitä, että olet itse asiassa bistrossa. ravintolan sijaan. Seuraavissa kappaleissa annamme syvemmän selvityksen ominaisuuksista, jotka erottavat ravintolan bistrosta.

Mistä nimi “bistro” alun perin tuli?

Termi “bistro” on yleinen kielenkäyttö nyky-yhteiskunnassa, ja useimmat meistä tuntevat yleisen ruokapaikkakategorian, jota termi tarkoittaa. Mutta oletko perehtynyt sanan “bistro” historiaan? Yksinkertaisesti sanottuna on kaksi mahdollista alkua, ja tähän asti ei ole täysin selvitetty, mikä näistä on oikea alku.

Ensimmäinen tapa tarkastella sitä on sanoa, että bistrot ovat peräisin Venäjältä ja että Venäjä oli maa, joka esitteli bistrojen käsitteen maailmalle. Kun otat huomioon, että sana “bistro” tarkoittaa kirjaimellisesti “kiihdytä” venäjäksi, tämä on täysin järkevää. Bistrot ovat erityinen ravintolaluokka, jossa ruokaa ei valmisteta pitkällä aikavälillä, kuten tavallisissa ravintoloissa, vaan se valmistetaan yksinkertaisella tavalla ja tuodaan pöytään muutamassa minuutissa.

On huomionarvoista, että bistrot näkivät ensimmäisen kerran päivänvalon Venäjän Ranskan miehityksen aikana, mikä johti väärinkäsityksiin näiden ravintoloiden alkuperässä. Tämä oli yksi hämmennykseen vaikuttaneista tekijöistä. Tämän vuoksi monet ihmiset ovat saaneet vaikutelman, että bistro on peräisin Ranskasta ja ilmentää ranskalaista kulttuuria. Jotkut ihmiset ovat saaneet vaikutelman, että sana “bistro” tulee ranskankielisestä sanasta “bistraud”, joka tarkoittaa “apulaisviinimyyjä”. Sinulle on kuitenkin selvää, että päällekkäisyyksiä on liikaa, jotta voit tehdä lopullisen johtopäätöksen siitä, mikä on totta.

Mikä tekee ravintolasta “bistro” verrattuna “tavalliseen” ravintolaan ja mikä erottaa sen jälkimmäisestä?

Aluksi voimme tehdä vertailun tyypillisen ravintolan ja bistron välillä, joilla on monia yhteisiä piirteitä. Molemmat paikat ovat suosittuja kohteita, joissa ihmiset voivat nauttia runsaan aterian ja virkistävän juoman joko yksin tai läheisten seurassa. Erot ovat kuitenkin ilmeisiä, ja ravintolassa on erityisiä piirteitä, jotka tekevät siitä bistron.

Rento ja ystävällinen ympäristö

Aluksi kahvila tunnetaan ainutlaatuisesta kodikas tunnelmastaan, joka tuo vieraat heti tyytyväisyyteen ja saa heidät tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Niiden avulla voit pukeutua rennommin ilman, että sinun tarvitsee stressata siitä, kuinka hyvin hoidat itsesi tai miten pukeudut, koska se ei ole tämän toiminnan painopiste. Tällaisia ​​odotuksia asetetaan tavallisiin ravintoloihin, sellaisiin paikkoihin, joissa ihmiset ovat pukeutuneena tietyn pukeutumiskoodin mukaisesti ja joissa tunnelma on hienostuneempi ja poistuvampi. Bistro on enemmän naapuruston ravintola, joka houkuttelee lähialueen ihmisiä, jotka tarvitsevat nopean ja tyydyttävän välipalan.

Ruoan tarjoilutapa

Tapa, jolla ruoka esitetään asiakkaalle, on toinen seikka, joka erottaa bistrot tavallisista ravintoloista. Teet tilauksesi tarjoilijan kanssa ravintolassa, jonka jälkeen tarjoilija tai tarjoilija tuo ruoan pöytään. Siellä on yksi päätiski, jonne voit mennä itse tilaamaan ruokaa. Tämän jälkeen tiskillä työskentelevä lukee numerosi tai tilauksesi, ja sinä lähdet taas hakemaan ruokaa ja tuomaan sen pöytään. Näin ei tyypillisesti ole bistroissa, mutta siellä on yksi päätiski, jonne voit itse mennä tilaamaan ruokaa. Jos haluat muiden ihmisten palvelevan, sinun kannattaa mennä ravintolaan, mutta bistroissa keskitytään enemmän rennon tunnelmaan ja hyvän, lyhyessä ajassa kypsennetyn ruoan tarjoamiseen.

Ruoat ovat helppoja valmistaa ja ne tarjoillaan nopeasti.

Ihmiset käyvät usein bistroissa useista syistä, mutta yksi yleisimmistä syistä on nauttia herkullinen välipala mahdollisimman lyhyessä ajassa. Koska se on pääasiassa paikallista ruokaa, bistroissa tarjottava ruoka on asiakkaiden enemmistön suosikki. Lisäksi se on tarpeeksi helppo valmistaatehdä niin melko lyhyessä ajassa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse odottaa puoli tuntia tai tuntia saadaksesi tilaamasi. Jos sinulla ei ole aikaa, mutta haluat silti nauttia herkullisen aterian, bistrossa käynti on sinulle paras vaihtoehto. Tavallisen ravintolan koko kokemus on erottuvampi, koska siellä tarjoillaan epätavallisempaa ruokaa, jonka valmistaminen vaatii enemmän aikaa. Bistrojen painopisteet ovat tarkoituksenmukaisuus ja mutkaton ruoanvalmistus. Valitset jommankumman tai toisen sen mukaan, mitä pidät tärkeämpänä tiettynä ajankohtana.

Hinta

Ravintolassa tarjottavien ruokien ja juomien hinnalla on myös merkittävä rooli määritettäessä, luokitellaanko se bistroksi vai ei. Bistrojen on tarkoitus olla paikkoja, joissa tarjotaan herkullista ruokaa, joka on kohtuuhintainen ja avoinna kaikille sosioekonomisista taustoista riippumatta. Vaikka jotkut ravintolat ovat poikkeuksia tästä säännöstä, kuten bistroja, joissa tarjoillaan sekä kalliimpaa että ainutlaatuisempaa ruokaa, tämä ei ole normaalia. Menet bistroon, kun haluat syödä jotain hyvää, mutta et halua kuluttaa siihen paljon rahaa, ja se täyttää molemmat vaatimukset.

Toisaalta ravintoloiden hinnat voivat vaihdella melko vähän toisistaan. Jotkut ovat melko edullisia, mutta on myös ylellisiä ja korkealaatuisia, mikä tarkoittaa, että heidän tarjoamansa ruoka voi olla melko kallista. Toinen ero bistrojen ja ravintoloiden välillä on se, että ensimmäiset tarjoavat usein laajemman valikoiman hintapisteitä ruokalistoilleen. Tässä paikassa kaiken ruoan hinta on todella kohtuullinen.

On aika tehdä muutos, jos et ole aiemmin kokeillut bistroja ja olet sen sijaan vieraillut vain tavallisissa ravintoloissa; jos tämä kuvaa sinua, on aika laajentaa ruokailuhorisonttiasi. On selvää, että sinulle on tärkeää valita erinomainen bistro, jossa on sekä herkullista ruokaa että miellyttävä tunnelma. Jos etsit tällaista paikallista ruokapaikkaa Richmondissa, Virginiassa, sinun tulee ehdottomasti käydä tässä laitoksessa.

Johtopäätös

Bistrot ovat erityinen luokka naapuruston ruokapaikkoja, joiden tiedetään olevan yhteisöllisempiä ja menestyneitä. Koska ei ole ennalta määrättyä pukeutumisvaatimusta, kuten perinteisissä ravintoloissa, bistrojen tunnelma on ystävällinen ja kiireetön, ja vieraat päättävät yleensä käyttää rentoa asua. Keittiö on hienoa, mutta se valmistetaan hyvin yksinkertaisella tavalla, eikä palvelinta ole paikalla tarjoilemassa sitä. Olet vastuussa oman aterian hankkimisesta sen valmistuttua ja tuomisesta pöytään mukaasi. Ja lopuksi, ruoan hinta on erittäin kohtuullinen, mikä tarkoittaa, että voit vierailla bistrossa, vaikka et halua kuluttaa paljon rahaa ruokaan ja juomiin, mutta haluat silti nauttia herkullisen välipalan.

Katso tarina 30 vuotta sitten

"Etsi, mikä on kuumaa, löydä mikä on juuri avattu ja etsi sitten viikon huonoin arvostelu.
On niin paljon opittavaa, kun katselee ravintolaa, joka on täysin hermostunut ja saa huonon kokemuksen. Mene ja katso se itse."

Meidän jatkuva kokkimme

Miki Kurkela

Ravintola Mechen keittiötä johtaa Miki Kurkela, joka voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2012, mutta voitti myös kilpailun sinä vuonna.

"On yleinen väärinkäsitys, että ravintolat tienaavat paljon rahaa. Se ei ole totta. Jos tarkastellaan ehkä maailman huippukokkia tai ainakin rahallisesti, se on kuin Wolfgang Puck, mutta hän tienaa yhtä paljon rahaa kuin keskiverto ruma investointipankkiiri."