Ero kahvilan ja bistron välillä

"Sinun on aina työskenneltävä korkeimmalla kykytasosi. Kun ajat ovat upeita ja ravintolat jumiutuvat, jotkut ravintolat ovat huolimattomia ja pitävät asioita itsestäänselvyytenä. Älä koskaan ota asioita itsestäänselvyytenä."

Kahvilassa ja bistrossa tarjottavat ruokatyypit ovat avaintekijöitä, jotka erottavat nämä kaksi laitosta toisistaan. Bistrot ovat ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet tarjoamaan aterioita, kuten muhennosruokia, keittoja ja kastikkeja, joita voidaan valmistaa suuria määriä ja joita voidaan säilyttää jääkaapissa pidemmän aikaa. Välipaloja, kuten voileipiä ja leivonnaisia, voi tilata kahviloiden ruokalistalta.

Pienet ruokapaikat, jotka tarjoavat ruokaa ja juomia, ovat tyypillisesti halvempia kuin isommat ruokapaikat, ja ne ovat tyypillisesti kahviloita tai bistroja. Asiakkailla ei ole tarjolla monipuolista ruokalistaa, koska näitä paikkoja ei pidetä täyden palvelun ravintoloksi. Mikä on kahvilan määritelmä?

Kahvila on erityinen rento ruokailutila, joka keskittyy juomien ja kevyempien aterioiden tarjoiluun kuin muut ravintolat. Tämän seurauksena se on sellainen paikka, jossa voi nauttia erinomaisen juoman tai kupin kahvia. Näitä yrityksiä ei voida kutsua täyden palvelun ravintoloksi, koska alkoholijuomien myynti muodostaa suurimman osan niiden tuloista. Useimmissa tapauksissa tämäntyyppisten paikkojen ruokalista koostuu vain valikoimasta välipaloja, kuten voileipiä ja leivonnaisia. On mahdollista, että tietyt kahvilat tarjoavat myös aamiaista. Se on lämmin ja kutsuva ympäristö, jossa on vain muutamia pöytiä, jotka kaikki ovat ihmisten kanssa keskustelevien ihmisten käytössä.

Tärkein ero, joka voidaan tehdä bistron ja kahvilan välillä

Termi “kahvi” löytyy varhaisimmista muodoistaan ​​ranskasta, joka on myös kieli, jolla sana “kahvila” tallennettiin ensimmäisen kerran. Ranskassa kahvilat tarjoavat tyypillisesti välipalamenun, jossa asiakkaat voivat valita erilaisia ​​vaihtoehtoja, kuten voileipiä, salaatteja ja juusto- ja/tai leivonnaisia. Lisäksi he voivat myydä savukkeita, ja heillä on tyypillisesti monipuolinen joukko ihmisiä kokoontumistarkoituksessa. Jotkut yhteisöt tarjoavat kahvilille istumapaikkoja sekä sisällä että ulkona tiloissaan.

Mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa mennä “Bistroon”?

Lisäksi nimi “bistro” on peräisin Ranskan kulttuurista. Tunnelma on lämmin ja vieraanvarainen, ja hinnat ovat kohtuulliset. Tunnelmaa voidaan kuvata rennon tai vaatimattomaksi, ja eri ruokien hinnat ovat edullisia. Lisäksi bistrot ovat tunnettuja vaatimattomasta ja rennosta ilmapiiristä. Lisäksi asiakkaat voivat usein ostaa olutta, viiniä ja muita alkoholijuomia bistroista. Uskotaan, että ensimmäiset bistrot perustettiin Pariisin asuntojen kellarien keittiöihin. Siellä vuokranantajat myivät ruokaa suurelle yleisölle parantaakseen tulojaan. Sieltä syntyi ajatus modernista bistroista. Heidän ruokalistallaan tarjotut ruoat olivat yksinkertaisia ​​ja tarjosivat mukavuuden tunteen. Lisäksi niitä voitiin valmistaa suuria määriä.

Ero kahvilan ja bistron välillä sijainnissa

Bistroissa on tarjolla ruokia, kuten muhennoksia, keittoja ja muita hitaasti kypsennettyjä herkkuja, ja näitä ruokia voidaan valmistaa suuria määriä ja säilyttää pitkään. Löydät heidän ruokalistoistaan ​​vastaavia ruokia. Ateriat, kuten cassoulet, pihvi-perunat ja blanquette de veau, ovat esimerkkejä runsaasta ranskalaisesta kotiruoasta, josta ranskalaiset bistrot ovat kuuluisia. Nykymaailmassa ei ole harvinaista, että bistrot jakavat tilan viereisten pubien, tavernoiden tai motellien kanssa. Ne tarjoavat aterioita, jotka eivät ole vain kohtuuhintaisia, vaan myös helposti ymmärrettäviä.

Kahvilan ja bistron erot niiden ominaisuuksien suhteen

Pienet ruokapaikat, jotka tarjoavat ruokaa ja juomia, ovat tyypillisesti halvempia kuin isommat ruokapaikat, ja ne ovat tyypillisesti kahviloita tai bistroja.

Molemmilla sivustoilla on lämmin, vieraanvarainen ja kiireetön tunnelma.

Aluksi ne syntyivät Ranskan maasta.

Asiakkailla ei ole tarjolla monipuolista ruokalistaa, koska näitä paikkoja ei pidetä täyden palvelun ravintoloksi.

Ero kahvilan ja bistron välillä sijainnissa

Määritelmä

Bistrossa tunnelma on rennompi kuin kahvilassa, ja siellä tarjoiltava ruoka on tyypillisesti mutkatonta ja runsasta. Siellä tarjoillaan myös viiniä ja kahvia. Bistrot ovat erikoistuneet tarjoilemaan mutkattomia mutta runsaita aterioita viinin ja kahvin ohella, kun taas kahviloissa tarjoillaan juomia ja kevyitä aterioita.

Ruoan luokitus

Bistroissa tarjoillaan ruokia, kuten muhennosruokia, keittoja ja cassoulet-ruokia, koska niitä voidaan valmistaa suuria määriä ja säilyttää pitkään laadun heikkenemättä. Joissakin kahviloissa on välipalamenu, joka sisältää esimerkiksi voileipiä ja leivonnaisia, joista asiakkaat voivat valita.

Alkoholi

Kahvilat tunnetaan tavallisemmin kahvin ja muiden juomien tarjoilusta, jotka eivät tarjoa mitäänt sisältävät alkoholia, kun taas bistrot tunnetaan alkoholijuomien tarjoilusta toisin kuin kahvilat, jotka tunnetaan kahvin ja muiden alkoholittomien juomien tarjoilusta.

Johtopäätös

Bistrossa tunnelma on rennompi kuin kahvilassa, ja siellä tarjoiltava ruoka on tyypillisesti mutkatonta ja runsasta. Siellä tarjoillaan myös viiniä ja kahvia. Bistrot ovat erikoistuneet tarjoilemaan mutkattomia mutta runsaita aterioita viinin ja kahvin ohella, kun taas kahviloissa tarjoillaan juomia ja kevyitä aterioita. Bistroissa tarjoillaan ruokia, kuten muhennosruokia, keittoja ja cassoulet-ruokia, koska niitä voidaan valmistaa suuria määriä ja säilyttää pitkään laadun heikkenemättä. Joissakin kahviloissa on välipalamenu, joka sisältää esimerkiksi voileipiä ja leivonnaisia, joista asiakkaat voivat valita. Suorana seurauksena tämä on tärkein tekijä, joka erottaa ravintolan kahvilasta.

Katso tarina 30 vuotta sitten

"Etsi, mikä on kuumaa, löydä mikä on juuri avattu ja etsi sitten viikon huonoin arvostelu.
On niin paljon opittavaa, kun katselee ravintolaa, joka on täysin hermostunut ja saa huonon kokemuksen. Mene ja katso se itse."

Meidän jatkuva kokkimme

Miki Kurkela

Ravintola Mechen keittiötä johtaa Miki Kurkela, joka voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2012, mutta voitti myös kilpailun sinä vuonna.

"On yleinen väärinkäsitys, että ravintolat tienaavat paljon rahaa. Se ei ole totta. Jos tarkastellaan ehkä maailman huippukokkia tai ainakin rahallisesti, se on kuin Wolfgang Puck, mutta hän tienaa yhtä paljon rahaa kuin keskiverto ruma investointipankkiiri."