Bistron määrittäminen: Valikko, Historia ja Selitys

"Sinun on aina työskenneltävä korkeimmalla kykytasosi. Kun ajat ovat upeita ja ravintolat jumiutuvat, jotkut ravintolat ovat huolimattomia ja pitävät asioita itsestäänselvyytenä. Älä koskaan ota asioita itsestäänselvyytenä."

Bistro: Oletko koskaan miettinyt, mikä se on? Ero bistron ja ravintolan välillä on epäselvä. Tässä kappaleessa paljastamme kaiken tämän ja paljon muuta!

Mitä bistro oikein on?

Kun useimmat ihmiset kuulevat sanan “bistro”, heidän päähänsä nousee kuva bistrosta. Se on ranskalainen ravintola, jossa on intiimi tunnelma, upea viinivalikoima ja (yleensä) kohtuuhintaiset ateriat. Missä tahansa suuressa kaupungissa maailmassa, missä tahansa maassa, on varmasti ainakin yksi bistro helpon kävelymatkan päässä.

Useimmat bistrot ovat pieniä, vain päivällisille tarkoitettuja paikkoja, joissa on pöytäpalvelu ja à la carte -vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla jotain muuta kuin mitä ruokalistalla on. Bistron ympäristö on yleensä erittäin rento – siinä ei ole kovaa musiikkia tai loistokasta designia, kuten joissain muissa ravintoloissa saattaa olla.

Bistro Alkuperä ja kehitys:

Yksi vanhimmista olemassa olevista ravintolakonsepteista, bistro juontaa juurensa Ranskaan. Bistroja ilmestyi alun perin vuoden 1884 lopulla, ja niistä tuli nopeasti suosittu paikka alkuperäisasukkaille eikä vierailijoille. Suurin osa heidän tarjoamastaan ​​oli klassista ranskalaista ruokaa, kuten liha-aterioita perunoiden kanssa ja viiniä, jota myydään kohtuullisin kustannuksin ihmisille.

Bistro oli myös varhain omaksunut sen, mitä nykyään pidetään ranskalaisen keittiön perusesineinä, kuten pihviperunat ja escargot.

Sanan “Bistro” sukujuuret

Venäjän sana “nopeasti” on bistra, joten termi “bistro” heijastelee oletettavasti nopeutta, jolla asiakkaat voivat syödä ateriansa siellä. Napoleonin sotien jälkeen Pariisin läpi kulkeneiden venäläisten joukkojen ansiota on saanut tällainen nimi.

Kasakat pysähtyivät siihen aikaan Pariisin köyhemmässä osassa syömään lähinnä naapuruston juoma-aukkoja. Koska he eivät osaneet ranskaa, he sanoivat vain “bistro” tullessaan ja tekivät tilauksensa toivoen saavansa ruokansa nopeasti.

Vaihtoehtoisesti ranskankielinen sana bistraud on paikka, josta nimi bistro voi olla peräisin. On olemassa muita mahdollisia yhteyksiä, mistä sana “bistro” on peräisin.

Voitko selittää, mikä bistro on?

Monet ihmiset ajattelevat bistroa, kun he ajattelevat rentoa ravintolaa, sellaista paikkaa, jossa paikalliset haluavat viettää aikaa juomien ja ehkä täyden aterian lounaalla tai illallisella.

Mikä erottaa ravintolan bistrosta?

Bistro on eräänlainen ruokapaikka, jossa tarjoillaan ruokaa, joka on saanut vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä. Se sisältää lukuisia aterioita, kuten leivonnaisia ​​ja jälkiruokia, jotka tulevat myös Ranskasta, sekä bistroklassikoiksi katsottuja lihaa tai kalaa perunoiden, vihannesten, salaattien tai perunoiden kera riippuen siitä, mistä maasta se tulee.

Sinkkitanko ja seinäpeili ovat kaksi bistron maalaismaisen ranskalaisen estetiikin määrittelevistä elementeistä.

Bistro-ympäristö on yleensä paljon rennompi ja mitä kahvilalta odottaa. Viehättävän tunnelman lisäksi bistrot ovat yleensä melko kompakteja.

Bistrot eroavat osittain kohtuullisista hinnoistaan; tyypillinen ateria bistrossa voi maksaa kymmenestä kahteenkymmeneen dollariin ja se voi koostua kalasta, vihanneksista tai lihasta. Valikko on kirjoitettu pienille tauluille, joten sitä voidaan nopeasti muokata vastaamaan eri tuotteiden saatavuutta.

Bistroruokia on tyypillisesti vakuuttavampi

Bistrot eivät myöskään ole yleensä liian suuria, mikä tarkoittaa usein, että tarvitset varauksen ennen vierailua, etenkin illallisen aikaan. Toinen merkittävä tekijä on se, että useimmat bistroruoat valmistetaan silmiesi edessä, joten tuoreus ja laatu ovat taattuja!

Mikä on bistropöytä?

Bistropöytä tarkoittaa yleensä korotettua tiskiä, ​​jonka ääressä ihmiset istuvat. Vakiopöytiin verrattuna tämä viittaa siihen, että ne ovat kevyitä ja suhteellisen pieniä.

Mikä on bistrotuoli?

Sinun pitäisi odottaa, että bistrotuolit ovat vähemmän raskaita ja yhtä mukavia kuin tavallisessa ravintolassa.

Mikä on bistro-tyylinen menu?

Bistrossa tämä osoittaa, että valikko on ytimekäs ja tarjoaa vain muutaman valikoiman. Älä odota nahkapäällysteisiä kirjoja. Bistrot valmistavat päivittäin tuoreista raaka-aineista (tai ainakin pitäisi) ja kokki päättää ruokalistan joka päivä. Joten valikko olisi erilainen joka päivä.

Millaisia ​​aterioita voit odottaa bistrossa?

Perinteinen bistro sisältää naudanlihaa tai kalaa perunoiden, kasvisten, salaatin tai perunoiden kera. Ruokalistalla on kuitenkin laaja valikoima jokaiselle kansakunnalle ainutlaatuisia ruokia.

Bistron hinta on pääsääntöisesti yksinkertainen ja luotu harvoilla komponenteilla. Tällaiset ruoat ovat kuitenkin usein bistron mainevaatimus, sillä ne ovat parempia kuin useimmat ihmiset voisivat valmistaa omassa keittiössään ja ovat suuri osa bistron erottamista muista.

Kunnollisessa bistrossa on myös talon viiniä tai paikallisia viinejä, joita voit ostaa lasillisen, puolen litran tai täyslitran pullon mukaan riippuen siitä, millaista ateriaa aiot jakaa vieraidesi kanssa.

Kumpi on parempi, kahvila vai bistro?

Tarjottu ruoka ratkaisee ensisijaisesti, pidetäänkö ravintolaa kahvilana vai bistrona. Kahvilasta voi saada nopeita, helppoja aterioita, kuten voileipiä ja sipsejä, joita voit syödä tien päällä (ranskalaisia ​​perunoita). Toisaalta bistro tarjoaa niin sanottuja “aitoja istuma-aterioita”, joihin asiakkaat tulevat maistelemaan ruokaa.

Lisäksi varsinainen ruokavaihtoehto muuttuu. Kahvilasta saa croissantin, muffinssin ja ehkä voileivän. Sen sijaan, että tarjoiltaisiin vain lämmitetyillä tähteillä täytettyjä leivonnaisia, bistro tarjoaa täyteläisiä kotitekoisia aterioita.

Mitä eroa on ravintolalla ja bistrolla?

Voit erottaa ravintolan ja bistron katsomalla ruokalistaa ja tunnelmaa.

Bistroon verrattuna ravintolaa voidaan pitää muodollisempana ruokailuvaihtoehtona.

Bistrot ovat usein pienempiä ruokapaikkoja kuin muut ravintolat, ja jokaisessa ruokalistan osassa on yksi ruokalaji.

Mitä se tarkalleen tarkoittaa, kun joku sanoo “amerikkalainen bistro”?

Se, mitä me ajattelemme nykyään bistrona Ranskassa, on itse asiassa eräänlainen ravintola, joka on peräisin Yhdysvalloista. He ovat rennompaa tunnelmaa, tarjoilevat yhdysvaltalaisille tyypillisiä ruokia ja juomia, mutta noudattavat myös joitain alkuperänsä kerronnaisempia tapoja.

Mikä erottaa amerikkalaisen ravintolan eurooppalaisista vastineistaan?

Tunnelma ja ruokalista ovat kaksi amerikkalaisen bistron erottuvinta piirrettä.

Toisin kuin tyypillinen ravintola, bistrot ovat tyypillisesti pienempiä ja viihtyisämpiä. He eivät käytä laseja, vaan ympäröivät tammipöytänsä viinipulloilla, ja heidän metallituoleissaan on samettiset istuimet.

Yhdysvaltojen perinteiset bistroistuimet voivat säilyttää sen. Nämä tekevät niissä istumisesta niin miellyttävää. Sitten on klassinen bistrobaari, joka erottuu perinteisestä ravintolasta olemalla rennompi ja jolla on oma erityinen tunnelma. Amerikkalaisessa bistrossa tarjottava ruoka tekee siitä yleensä bistron. Tarjolla amerikkalaisia ​​perusruokia, kuten hampurilaisia, vohveleita, pannukakkuja ja perunoita tai spagettia. Amerikkalaisen bistron hinta voi vaihdella rennon fine dining -ruokailusta yleiseen ruokalajiin.

Yhteenveto

Sinun ei pitäisi olla ujo kysyä ehdotuksia paikallisilta, kun saavut uuteen kaupunkiin. Jos he suosittelevat läheistä bistroa sanomalla “Oi, tämä kahvila on suosikkini”, tiedät missä syödä.

Tunnistat sen ihastuttavat ominaisuudet niistä, joihin olet tottunut kotimaassasi, mutta huomaat myös muutaman hienovaraisen eron, jotka saattavat tehdä suuren vaikutuksen matkustaessasi ulkomailla.

Katso tarina 30 vuotta sitten

"Etsi, mikä on kuumaa, löydä mikä on juuri avattu ja etsi sitten viikon huonoin arvostelu.
On niin paljon opittavaa, kun katselee ravintolaa, joka on täysin hermostunut ja saa huonon kokemuksen. Mene ja katso se itse."

Meidän jatkuva kokkimme

Miki Kurkela

Ravintola Mechen keittiötä johtaa Miki Kurkela, joka voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2012, mutta voitti myös kilpailun sinä vuonna.

"On yleinen väärinkäsitys, että ravintolat tienaavat paljon rahaa. Se ei ole totta. Jos tarkastellaan ehkä maailman huippukokkia tai ainakin rahallisesti, se on kuin Wolfgang Puck, mutta hän tienaa yhtä paljon rahaa kuin keskiverto ruma investointipankkiiri."