Mikä tekee bistrosta eron muista ravintoloista?

"Sinun on aina työskenneltävä korkeimmalla kykytasosi. Kun ajat ovat upeita ja ravintolat jumiutuvat, jotkut ravintolat ovat huolimattomia ja pitävät asioita itsestäänselvyytenä. Älä koskaan ota asioita itsestäänselvyytenä."

Englanninkielinen sana “bistro” viittaa tietynlaiseen ruokapaikkaan, joka perustettiin ensin Pariisiin, Ranskaan ja levisi myöhemmin kaikkialle Eurooppaan. Suurin osa asiakkaista etsii paikkaa, josta voi saada juoman reilun aterian yhteydessä edulliseen hintaan.

Sana “bistro” keksittiin edustamaan tiettyä ravintolaluokkaa, joka palveli suurta yleisöä tarjoamalla herkullisia aterioita suurelle yleisölle edullisilla hinnoilla. Historiallisesti näiden yritysten ilmapiirit ovat olleet vaatimattomia ja hienovaraisia ​​esityksissään. Vieraille tarjotaan usein ilmaista ruokaa ja juomaa, mikä antaa heille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ateriansa.

Nykyajan bistroissa tarjottava keittiö on usein sekoitus mannermaisia ​​standardeja ja paikallisia erikoisuuksia. Tämän tyyppinen keittiö on tyypillisesti nykyajan bistrojen määrittelevä ominaisuus. Suurin osa bistroiksi luokitelluista ravintoloista on yrityksiä, jotka ovat avoinna ympäri vuorokauden, tarjoavat alkoholijuomia ja ruokaa.

Mikä tekee bistrosta eron muista ravintoloista? BE:n toteuttama huonekalujen myynti

On outoa, että he kutsuvat sitä “bistroksi”.

Vaikka sana “bistro” on varmasti kaikkien gourmettien tuttu, hyvin harvat ihmiset ymmärtävät, mitä sana itse asiassa tarkoittaa tai mistä se sai alkunsa. Bistro on termi, joka on alettu liittää tiettyyn Ranskassa esiintyvään ravintolatyyliin; termiä käytettiin kuitenkin ensimmäisen kerran Venäjällä (tästä on keskustelua). Suuren yleisön jäsenet keksivät alun perin termin “bistro” viittaamaan ravintoloihin, jotka avattiin Pariisissa venäläisten miehittämänä kaupungin aikana.

Nimi on otettu ranskankielisestä lauseesta “bistro bistro”, joka tarkoittaa “kiirehtii kiirettä”, ja se oli yleinen tapa Venäjän virkamiehille tehdä ateriatilauksensa. Termi “bistro bistro” oli termin alkuperä. Tämä johti käsitykseen, että asiakkaat arvostavat nopeasti tilauksensa tehdessään ja usein yksinkertaisesti pysähtyvät hetkeksi ennen kuin jatkavat päiväänsä. Tämän suorana seurauksena on nopeaan palveluun ja yksinkertaisiin ruoanlaittotekniikoihin keskittyvien ravintoloiden lisääntyminen vastaamaan nykypäivän ruokailijan vaatimuksia.

Monet väittävät, että sanan “bistro” alkuperä voidaan jäljittää ranskankieliseen sanaan “bistraud”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti “viinimyyjän avustajaa”. Toisaalta on niitä, jotka sanovat, että venäläiset käyttivät termiä ensimmäisenä. Tämän lauseen ja ranskankielisten sanojen bistingo ja bistrouille välillä on yhteys. Edellinen viittaa “majoituspaikkaan tai hotelliin, jossa mustalaiset yöpyisivät”, kun taas jälkimmäinen viittaa “mustalaiseen ruokaan” (joka tarkoittaa “heikkolaatuista alkoholijuomaa”).

Se, mikä tekee bistrosta ainutlaatuisen ravintolaan verrattuna, on tunnelma.

Molemmat ravintolat ovat avoimia yleisölle, ja niissä tarjottavat hinnat ovat usein vaihdettavissa. Toisaalta on olemassa useita tapoja, joilla nämä kaksi voidaan erottaa toisistaan.

Yksi tärkeimmistä näkökohdista, joka erottaa nämä kaksi, on kunkin sanan tekninen määritelmä. Ravintolaa kuvataan paikaksi, jonne voi mennä hakemaan ruokaa ja juomaa vastineeksi rahasta, kun taas bistro määritellään paikaksi, jonne voi mennä hakemaan heille tarjottavaa ruokaa ja juomaa, joka on sekä pientä että edullista. . Näiden kahden välinen ero korostuu käyttämällä sanaa “palveli” edellisen määritelmässä. Bistroissa sen sijaan on usein päätiski, jolle asiakkaat voivat tehdä tilauksensa, toisin kuin ravintoloissa, joissa tarjoilija tulee tyypillisesti pöytään noutamaan tilauksen.

Yksi tärkeimmistä eroista näiden kahden välillä on tarjotun ruoan taso. Bistron yleinen käsitys on, että se on ravintola, joka tarjoaa mutkatonta ruokaa ja keskittyy tarjoamaan asiakkaille tuotteita, joista he ovat jo osoittaneet kiinnostusta. Ravintolat voivat vapaasti kokeilla sekä tarjoamiaan ruokia että koko ilmapiiri, jota he viljelevät laitoksissaan.

Perinteisesti bistrossa tarjottava keittiö on peräisin Ranskasta. On mahdollista, että muiden maiden ravintolat tarjoavat elintarvikkeita, jotka ovat suosittuja maassa, jossa ne sijaitsevat. Ei ole epätavallista, että ravintolat tarjoavat asiakkaille ruokia, jotka yritys on kehittänyt nimenomaan tätä asiakasta varten.

Kun verrataan kahta erilaista yritystyyppiä, yksi tärkeimmistä erottavista piirteistä on kustannukset. Bistrot ovat luonteeltaan rennompia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat halvempia hintoja ja avoimia pohjaratkaisuja palvellakseen laajempaa asiakaskuntaa. Ravintolat sen sijaan voivat vapaasti määrittää hintansa ja tarjota asiakkaille mitä tahansa suhteellisen edullisista aterioista uskomattoman kalliisiin gourmet-herkkuihin.

Kun ruokailet bistrossa, pääset nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka on ominaista tälle ravintolalle. Bistron ilmapiirin tulee olla rento, eikä asiakkaita saa pakottaa pukeutumaan parhaalla mahdollisella tavalla ruokaillessaan siellä. Monet ravintolat tarjoavat asiakkailleen erinomaisia ​​ruokailuvaihtoehtoja halvoista kohtuuhintaisiin aterioihin.

Mikä erottaa bistron kahvilasta ja tekee siitä halutumman ruokailuvaihtoehdon?

Bistrojen ja ravintoloiden välillä on selkeitä eroja, mutta kahviloilla ja bistroilla on enemmän yhteistä. Ne sekoitetaan usein keskenään samankaltaisten ääntämismuotojensa vuoksi, vaikka ne liittyvät erillisiin yrityksiin.

Toisin kuin kahvila, joka keskittyy pitkälti kahvin tarjoiluun, bistro on ravintola, joka tarjoaa myös alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia. Nämä kaksi yritystä eroavat toisistaan ​​ensisijaisesti tämän toiminnan olennaisen puolen perusteella.

Bistrot puolestaan ​​eroavat kahviloista siinä, että ne on järjestetty ajatuksen ympärille palvella asiakkaitaan entistä tarkoituksenmukaisemmin. Syy siihen, miksi bistrot pystyvät tekemään tämän, johtuu siitä, että ne valmistavat ateriansa määrällisesti ja myyvät niitä koko päivän. Toisaalta kahvilat valmistavat yleensä jokaisen tilauksen sitä tehdessä, mikä hidastaa toimitusaikoja huomattavasti. Myös kahvilat ovat siirtyneet kohti kahvilan käsitettä, ja alkoholijuomia tarjotaan melko harvoin, jos ollenkaan.

BE Furniture tarjoaa ostettavaksi alumiinisia bistropöytiä ja -tuoleja, jotka sopivat täydellisesti näihin pöytiin. Meillä on myös ostettavissa valikoima kahvila- ja bistrotuoleja, jotka on valmistettu erilaisista materiaaleista.

Katso tarina 30 vuotta sitten

"Etsi, mikä on kuumaa, löydä mikä on juuri avattu ja etsi sitten viikon huonoin arvostelu.
On niin paljon opittavaa, kun katselee ravintolaa, joka on täysin hermostunut ja saa huonon kokemuksen. Mene ja katso se itse."

Meidän jatkuva kokkimme

Miki Kurkela

Ravintola Mechen keittiötä johtaa Miki Kurkela, joka voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2012, mutta voitti myös kilpailun sinä vuonna.

"On yleinen väärinkäsitys, että ravintolat tienaavat paljon rahaa. Se ei ole totta. Jos tarkastellaan ehkä maailman huippukokkia tai ainakin rahallisesti, se on kuin Wolfgang Puck, mutta hän tienaa yhtä paljon rahaa kuin keskiverto ruma investointipankkiiri."