Perustaisinko oman bistron?

Bistro-yrittäjyys on monen haaveissa, mutta ennen yrittäjäksi ryhtymistä on hyvä selvittää muutamia yrittäjyyteen liittyviä asioita, jotta bistro saisi mahdollisimman hyvän startin.

Ota yhteyttä oman alueesi yritysneuvojaan

Aivan ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteyttä oman alueesi yritysneuvojaan, jonka kanssa käytte läpi oman yrityssuunnitelmasi. Asiantunteva yritysneuvoja osaa katsoa suunnitelmaasi aivan erilaisin silmin kuin aloitteleva yrittäjä ja hän huomaa yleensä melko pian, ovatko suunnitelmasi realistiset. SWOT-analyysin kautta suunnitelmasi vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia voidaan käydä läpi konkreettisella tavalla. Erityisen tärkeää on pureutua yrityksesi rahoitussuunnitelmaan sekä siihen, onko bistrollasi realistiset mahdollisuudet menestyä. Kannattaa myös selvittää onko sinun mahdollista saada starttirahaa tai muita yritystukia.

Varmista, että sinulla on läheistesi tuki takana

Ennen kuin ryhdyt yrittäjäksi on tärkeää varmistaa, että läheisesi tukevat päätöstäsi. Yrittäjän alkutaival ei välttämättä ole kovin helppo eikä sinulle luultavasti jää yrityksesi alkuvaiheessa juurikaan vapaa-aikaa. On siis tärkeää, että läheisesi ymmärtävät tämän ja ovat valmiina tukemaan sinua yrityksen vaikealla alkutaipaleella.

Valitse bistrollesi hyvä paikka

On erittäin tärkeää valita bistrolle hyvä paikka, jossa potentiaalisia asiakkaita liikkuu paljon. Hyvät kulkuyhteydet ovat erityisen tärkeät. Toisaalta hyvillä paikoilla sijaitsevien ravintolakäyttöön soveltuvien tilojen vuokrat saattavat olla pilvissä ja tilojen suhteen onkin toisinaan tehtävä kompromisseja käytettävissä olevien varojen ja sijainnin välillä.

Kiinnitä huomiota bistron viihtyvyyteen

Sen lisäksi että bistron ruuan on oltava erinomaista ja hinta-laatusuhteen on oltava kunnossa, on erityistä huomiota kiinnitettävä myös bistron tilojen viihtyvyyteen. Kuitenkin jo melko pienillä asioilla voidaan pieneenkin tilaan tuoda aivan uudenlaista tunnelmaa. Kauniit tekstiilit ja ruokailuvälineet tekevät ruokailutilanteesta nautinnon. Tilaa ei myöskään kannata ahtaa liian täyteen. Kukaan ei halua syödä siten, että toinen ruokailija istuu selkä kiinni omassa tuolinnojassa ja että liikkuminen on tilanahtauden vuoksi vaikeaa.

Laadi bistrolle hyvä ruokalista

Hyvä ruoka on tietysti yksi tärkeimmistä asioista bistron menestymisen kannalta. Tästä syystä ruokalistan suunnittelun merkitystä ei voikaan liikaa korostaa. Pyri siihen, että kaikki annokset ovat tasalaatuisen hyviä ja että niiden hinta-laatusuhde on kilpailukykyinen kilpailijoihisi verrattuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *