Miten bistron tilat kannattaa sisustaa?

Bistron tilojen sisustaminen ei ole välttämättä kovin helppo tehtävä ja jos tuntuu, ettei sisustaminen ole oikein sinun vahvinta osaamisaluettasi, voi olla viisainta kääntyä alan ammattilaisen puoleen, jotta bistrosta tulee viihtyisä ja ammattimaisen näköinen. Jos kuitenkin haluat sisustaa bistrosi itse, olemme keränneet tätä varten muutamia vinkkejä, joiden lukemisesta voi olla suurta hyötyä tässä melko haastavassa tehtävässä.

Valitse sisustus, joka tulee liikeideaasi

Sisustuksen ammattilaisten mielestä on tärkeää, että liiketilojen sisustus tukee yrityksen liikeideaa. Tämä kannattaa huomioida myös suunniteltaessa bistron sisustusta. Kartoita kilpailijat ja vältä tusinaratkaisuja. On tärkeää, että erotut joukosta positiivisella tavalla ja sisustamisen kautta sinulla on tähän oivallinen tilaisuus. Huomioi siis kilpailijoidesi sisustustyyli suunnitellessasi oman bistrosi sisustusta. Mieti aivan ensimmäiseksi ketkä ovat kilpailijoitasi ja heti tämän jälkeen niitä keinoja, joiden avulla pyrit erottumaan näistä kilpailijoista. Haluatko esimerkiksi luoda bistroosi kotoisan vai arvokkaan tunnelman? Haluatko, että tilasi ovat modernit ja raikkaat vai pikemminkin perinteitä henkivät? Juuri tässä kohtaa kannattaa miettiä bistrosi liikeideaa ja tehdä päätökset sen pohjalta.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että bistron ohi kulkevan ihmisen on helpompaa astua sisään ravintolaan, joka näyttää kotoisalta ja rennolta kuin sellaiseen paikkaan, joka vaikuttaa liian hienolta paikalta. Voidaan jopa sanoa, että rennosti sisustettu bistro on matalan kynnyksen paikka.

Huomioi sisustuksen lainalaisuudet

Kun bistroa aletaan sisustaa, on aivan ensimmäiseksi päätettävä, kuinka monelle henkilölle tilat on tarkoitettu eli kuinka paljon asiakaspaikkoja bistroosi on tulossa. Esimerkiksi wc-tilojen määrä asettaa raamit asiakaspaikkojen määrälle.

Valitse kestäviä pintoja

Bistron huonekalujen ja muiden pintojen tulee kestää käyttöä aivan eri tavalla kuin kotona käytettävien pintojen ja huonekalujen. Tästä syystä onkin tärkeää valita erityisen kestäviä pintoja sekä huonekaluja kuitenkaan tinkimättä liikaa sisustuksen ulkonäöstä. On myös erityisen tärkeää, että pinnat ja huonekalut on helppo pitää puhtaana. Joissakin tapauksissa pintojen ja huonekalujen kuluminen voi tuoda tilaan aivan omanlaistaan tunnelmaa, minkä vuoksi eräs tapa sisustaa bistro, on valita sellaisia materiaaleja, jotka vanhenevat arvokkaalla tavalla. Esimerkiksi monet puumateriaalit ovat tällaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *