Millaisia ominaisuuksia vaaditaan bistro-yrittäjältä?

Bistro kyltti

Saatat harkita bistro-yrittäjyyttä tosissasi, muttet ole oikein varma, onko sinusta alan yrittäjäksi. Tälle sivulle on koottu listaa siitä, millaisia ominaisuuksia alan yrittäjältä vaaditaan.

Luottamus omaan ammattitaitoon on kaiken a ja o

Ryhtyessäsi ravintola-alan yrittäjäksi tulee sinulla yleensä olla rautainen alan ammattitaito. Voit toki palkata bistroosi keittiöalan ammattilaisia, mutta ellet tiedä alasta mitään, on bistron johtaminen valtava urakka. Voikin olla hyvä idea hankkia ensin itselleen rautainen alan ammattitaito ennen kuin ryhtyy alan yrittäjäksi. Työkokemusta kannattaa hankkia mahdollisimman monenlaisista ravintoloista, jotta huomaat millaiset toimintatavat sopivat sinulle parhaiten. Kun tiedät hallitsevat ruuanlaiton sekä siihen liittyvät hygieniakysymykset todella hyvin, voit keskittyä oman bistrosi johtamiseen ja pyörittämiseen. Ellet itsekään oikein luota omiin taitoihisi, niin kuinka asiakkaatkaan voisivat vakuuttua niistä?

Sinnikkyys ja oma-aloitteisuus ovat yrittäjän avainominaisuuksia

Sen lisäksi, että olet rautainen ravintola-alan ammattilainen, tulee sinulla olla riittävästi sinnikkyyttä ottaa selvää kaikki yritystoiminnan vaatimat toimet ja muodollisuudet. Lisäksi sitkeyttä vaaditaan yrityksen mahdollisissa sudenkuopissa. Erityisesti yrityksen alkuvaihe on usein vaikea ja haastava ja valitettavan moni yritys päättääkin toimintansa jo ensimmäisenä toimintavuonna.

Yrittäjältä vaaditaan myös runsaasti oma-aloitteisuutta – onhan yrittäjä oman elämänsä herra niin hyvässä kuin pahassakin ja vastaa viime kädessä itse siitä, että kaikki muodollisuudet tulee hoidettua asianmukaisella tavalla. Esimerkiksi verottaja saattaa muistuttaa yrittäjää ikävillä sanktioilla, jos jokin muodollisuus jää hoitamatta.

Myös verkostoituminen vaatii tietynlaista oma-aloitteisuutta sekä omatoimisuutta ja on avain onnistuneen bistron toimintaan. Mieti, miten voisit verkostoitua mahdollisimman potentiaalisella tavalla ja miten voisit hyödyntää jo olemassa olevia verkostojasi.

Yritystoimintaan liittyvien lakien ja asetusten tunteminen on erittäin tärkeää ryhtyessäsi yrittäjäksi

Yritystoimintaa säädellään monenlaisin laein ja onkin tärkeää tuntea nämä lait ennen yritystoiminnan aloittamista, muutoin edessä saattaa olla ikäviä yllätyksiä. Selvitä millaisia vakuutuksia yritystoiminnassasi tarvitset ja miten yrityksesi verotus hoituu. Huolehdi myös kirjanpidostasi asianmukaisella tavalla. Jos yritystoimintaan liittyvät muodollisuudet eivät ole sinulle ennestään tuttuja, kannattaa osallistua aloitteleville yrittäjille suunnatulle kurssille, jossa paneudutaan aloittelevan yrittäjän tarvitsemiin tietoihin. Esimerkiksi SWOT-analyysi on hyvä työkalu aloittelevalle yrittäjälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *